Address & Contact

Our Address

Cheltenhamstraat 12 Oud Gastel, The Netherlands

GPS

51.58752160450386, 4.457598029353335

Telephone

De Groeicoach: persoonlijke groei voor zakelijk resultaat.

Missie
Als Groeicoach wil ik mensen helpen om in hun kracht te staan en vanuit hun intrinsieke motivatie te werken. Door talenten te ontwikkelen en de kracht van ratio en gevoel optimaal te combineren wil ik mensen helpen om het beste uit henzelf te halen. Dat alles met een focus op ondernemers en het bedrijfsleven, zodat door persoonlijke groei ook bedrijven en organisaties op de juiste manier kunnen groeien (niet alleen financieel). 
Uiteindelijk profiteert de hele maatschappij dan optimaal van deze persoonlijke groei.

Visie
Groei is een natuurlijk, vanzelfsprekend en eindeloos proces. De meest pure vorm die we daarvan kennen, is de natuur zelf. En ook de mens maakt vanaf de eerste dag van zijn bestaan intense periodes van groei door. Ik ben ervan overtuigd dat in iedereen een motivatie zit om te willen groeien. Mensen willen zichzelf verbeteren, verrijken, leren en wijzer worden. Kortom, groeien in kennis en vaardigheden. Groei beperkt zich echter niet tot dat wat adem heeft. Alles wat bestaat, maakt een ontwikkeling door. Ook ondernemingen. Toch vindt niet iedere ondernemer of manager het vanzelfsprekend om aan het groeiproces van zijn organisatie te werken. Of misschien wil hij dit wel, maar weet hij niet hoe of voelt hij teveel angst en onzekerheid.
Ik geloof in het nut van groei. En ik ben ervan overtuigd dat ieder mens en iedere organisatie potentie heeft om te groeien. Aan deze groei wil ik een bijdrage leveren. Mijn doel is om het groeiproces van mensen en organisaties soepel en op positieve wijze te laten verlopen. Hierdoor zullen zowel de ondernemer als eventuele medewerkers meer voldoening van hun werk ervaren en zal de organisatie succesvoller zijn en meer gewenste resultaten behalen.
Een groeiproces doorgaan is voor een ondernemer of manager niet altijd een makkelijk proces. Het vraagt erom uit de comfortzone te stappen en risico’s aan te durven gaan. Om het maximale uit dit proces te halen, bied ik een veilige omgeving aan, waarin integriteit en vertrouwen een grote rol spelen.

Werkwijze
Ieder mens is uniek en iedere situatie is specifiek. De Groeicoach gaat uit van het individu en zijn/haar persoonlijke behoeften en motivatie. Dat zorgt er ook voor dat iedere vraag en ieder probleem vraagt om een uniek manier van aanpakken. Naar aanleiding van een intake waarin vragen, behoefte en de persoonlijke situatie van de cliënt besproken worden zal in gezamenlijk overleg een passend plan van aanpak opgesteld worden. De uiteindelijk werkwijze wordt aangepast op, en afgestemd met de cliënt.
Jarenlange ervaring met de begeleiding van allerlei soorten ondernemers in diverse branches en met een zeer breed scala aan vragen en problemen heeft er toe geleid dat ik terug kan vallen op een zeer uitgebreid programma van tools en methodieken. Of het nu gaat om modellen van communicatietypen of kernkwadranten, NLP technieken of (persoonlijke) marketing technieken, persoonlijke logische niveaus of teamrollen, er is meestal wel een passend model of ondersteunende techniek te vinden om het groeitraject inzichtelijk te maken en te ondersteunen.

Cliënten
De Groeicoach werkt met ambitieuze ondernemers, professionals, managers en medewerkers die willen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en die hun onderneming of afdeling willen laten groeien op strategisch, tactisch of operationeel gebied. De Groeicoach richt zich primair op MKB-ondernemingen, maar werkt ook met grootbedrijven en (afdelings)managers. Als Groeicoach help ik mensen die (in hun werksituatie) tegen blokkades en belemmeringen aanlopen. Ik help hen om deze op te lossen. Ook help ik mensen die vanuit persoonlijke ambitie verder door willen groeien en hulp kunnen gebruiken om deze groeiplannen concreet te maken en ook daadwerkelijk te realiseren.

Ervaring
Vanuit een technisch universitaire opleiding ben ik me steeds breder gaan verdiepen in alles wat met groei en ontwikkeling te maken heeft. Allereerst heb ik verdieping gezocht op het gebeid van marketing en bedrijfskunde en later steeds meer de focus gelegd op persoonlijke groei en ontwikkeling. Ook heb ik zelf een uitgebreid en ingrijpend persoonlijk groeiproces doorlopen. Dat heeft mij zeer veel gebracht en ik wil anderen graag laten ervaren hoe het is om echt vanuit je intrinsieke motivatie te handelen en snel en efficiënt je doelen te bereiken. Al meer dan 15 jaar ondersteun ik allerlei soorten bedrijven bij het realiseren van hun (groei-) doelstellingen. De laatste 5 jaar daarvan waren specifiek gericht op korte, snelle interventies gericht op groei en ontwikkeling binnen innovatieve MKB bedrijven. Ik heb al honderden bedrijven vanuit allerlei situaties verder op weg geholpen bij de realisatie van hun plannen.

Prijs
Een intake, telefonisch of persoonlijk, is natuurlijk altijd kosteloos. Daarna wordt in overleg de behoefte bepaald en een trajectvoorstel met bijbehorend prijsvoorstel gedaan. Omdat de Groeicoach overtuigd is van de toegevoegde waarde die geboden wordt is het mogelijk om een traject aan te gaan met risicodeling. Waardebepaling achteraf kan op verscheiden manieren ingezet worden.

Bijzonderheden
Zowel individuele coaching als groeitrajecten voor teams en hele ondernemingen zijn mogelijk. Coaching is mogelijk in het Nederlands en in het Engels.

Praktijk te Oud Gastel